Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Vagyonkezelői hozzájárulás

2021.03.02

Vagyonkezelői hozzájárulás kiadása, szakfelügyelet megrendelése

 

I. Vízügyi hatóság előtt folyó eljárásban

A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V.22.) Kormányrendelet értelmében a vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás, Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat iránti kérelem, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelem E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy esetén a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felületen keresztül igényelhető.

 

A vízügyi hatósági eljárás keretében papír alapú ügyintézést választó természetes személyek a Tiszántúli Vízügyi Igazgatósághoz ügyfélfogadási időben (munkanapokon 9.00-11.00 között) előzetes időpontfoglalás alapján nyújthatják be kérelmüket.

 

II. Egyéb hatóság előtt folyó eljáráshoz

Egyéb hatósági eljáráshoz benyújtandó vagyonkezelői hozzájárulás a letölthető formanyomtatvány benyújtásával igényelhető.

 

Formanyomtatvány vagyonkezelői hozzájárulás kéréséhez

 

III. Szakfelügyelet megrendelése

Amennyiben az igazgatóság a kiadott vagyonkezelői hozzájárulásban szakfelügyelet ellátását írja elő, a letölthető kérelem benyújtásával kell a szakfelügyeletet megrendelni.

 

Szakfelügyelet ellátása iránti kérelem

Megállapodás szakfelügyelet ellátására

 

IV. Hasznos információk tervezők számára

 

Elkészült a racionális méretezési módszer, valamint az országos csapadékintenzitási adatok használatára vonatkozó tervezési előírás a vízügyi ágazatban. Az utasítás hatálya az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Vízügyi Igazgatóságokra terjed ki, mint kötelezően alkalmazandó, de a közzétett módszer szabadon felhasználható. Részletek az alábbi linken.

 

http://www.ovf.hu/hu/korabbi-hirek-2/racionalis-meretezesi-modszer-felulvizsgalata

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.