Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

A 3. Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv társadalmasítása Magyarországon - A víz közös kincsünk

2021.08.26


Hogyan lesz elegendő és megfelelő minőségű víz Magyarországon?


Ezzel a kérdéssel foglakozik immár a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv (VGT3), amely 2022-2027 közötti vízgazdálkodási intézkedési programot tartalmazza. A mezőgazdaságtól az ipari termelésen át a létfenntartásig mindent megváltoztat az, ha nincs elegendő és a vízminőség szempontjából is megfelelő vizünk. A globális vízválság a mi gondunk is, nemcsak a fejlődő országoké, mivel a vízügyi problémák nem állnak meg az ország határainál. A természeti katasztrófák jelentős része vízzel kapcsolatos, ezen belül a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz okozta problémákról beszélhetünk.
A társadalmasítás 2021. augusztus 30-án kezdődik és két héten át tart, a fórumokon való részvétel lehetőségét a mellékelt sajtóanyag tartalmazza.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.