Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

VIZEK Keretrendszer használata

2020.07.15

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott.


A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelme valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felület felkeresésével, annak kitöltésével indítani szíveskedjék.

 

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság a kérelmek beadásához ügyfélfogadási lehetőséget biztosít kedden és csütörtökön 8:30 és 12:30 óra között, a III. emeleten a 304 számú irodában. A személyes ügyintézésre be kell jelentkezni és időpontot szükséges foglalni. Időpont foglalására hétfőn 9:00 és 11:00 óra között a 06 52/410-677 telefonszámon van lehetőség.

A papíralapú ügyintézés során kérjük, hozza magával az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó kérelmét, és minden a kérelemhez kapcsolódó előzményt (érvényes vízjogi engedélyt), műszaki dokumentációt, amely a 41/2017. (XII.29) BM rendelet a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló rendelkezés alapján van összeállítva.

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérése hétfőn   9:00 és 11:00 óra között a 06 52/410-677 telefonszámon, vagy bármely időpontban elektronikus levél írásával az iktato@tivizig.hu email címen van lehetőség.

A titkarsag@tivizig.hu és a letesitmenyazonositas@tivizig.hu email címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelme indítására a továbbiakban nem lesz lehetőség.

A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.uf@ovf.hu elektronikus címen.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.