Berettyó védtöltések fejlesztése a Kis-sárréti
és a Berettyóújfalui ártéri öblözetekben

Rólunk írták


Hajdú-Bihari Napló

2012.június 19.

A máltai konvenció értelmében a régészeti lelőhelyeket, mint egy ország meg nem újuló erőforrásait védeni kell, de ez nem jelenti azt , hogy mindent fel kell tárni – idézi a lap Dani János régészt a beruházás kapcsán készített beszámolóban. A feltárásokra a beruházás három százalékát fordíthatják, de legfeljebb 200 millió forintig mehetnek el.

Magyar Nemzet

2012. június 7.

A Tisza vízgyűjtő területén – amihez a Berettyó is tartozik – kétszer annyi árvízveszélyes folyószakasz van, mint a Duna környezetében – idézte a tudósító a sajtótájékoztatón elhangzottakat. A lap számában azt is írta, hogy a Berettyó hat árvízveszélyes öbléből kettőben, a kis-sárréti és a berettyóujfalui ártéri öblözetben erősítik a töltést.

Hajdú- Bihari Napló

2012. június 7.

Az Igazgatóság 6912 négyzetkilométernyi területének a felét, 40 település 102 ezer lakosát érintheti árvízveszély, ezért nagyon fontos a most kezdődő 3,5 milliárdos száz százalékban támogatott beruházás – idézte Bara Sándor igazgató, sajtótájékoztatón elhangzott szavait a lap. A tudósításban a beruházás során megvalósítandó legfontosabb feladatokat is felsorolták.

RádióFM95

2012. június 6.

Megerősítik, korszerűsítik a Berettyó védtöltéseit – adta hírül híreiben a rádió. A töltések rekonstrukciója 42 kilométer hosszúságban történik meg, és 27 kilométer hosszon a töltés szilárd burkolatot kap. A fejlesztés több évtizedre nyújt biztonságot az itt élőknek- emelte ki rádió.

Magyar Távirati Iroda

2012. június 6.

Az MTI 18.20 perces kiadásában azt emelte ki, hogy európai társfinanszírozással felújítják a Berettyó töltéseit az országhatártól Szeghalomig. Tényszerű tudósításban közölte a legfontosabb adatokat, hozzátéve, hogy a beruházás 2015-ben fejeződik be. A MTI tudósítását több online oldal is átvette.

Alföld Tv Este7

Templom került elő a Berettyó mentén – ezt emelte ki beszámolójában a televízió hírműsora és a televízió online oldala a Hajdúpress. A két orgánum beszámolt a beruházást megelőző régészeti ásatásokról, feltárásokról. Főleg a déli parton lesznek érdekesebb lelőhelyek, a darvasi gátőrház környékén kerülhet elő római császárkori temetkezések helye, és van néhány lakódomb úgynevezett tel – mondta el Dani János régész.

<< Vissza az előző oldalra