1 2 3 4

Közlemények

2014. március 25.


Fényképeken a bakonszegi természetvédelmi beruházás


A TIVIZIG 2011. augusztus 11-én kezdte meg és 2013. május 15-én fejezte be a „Természet és élőhely védelmi kezelés a Bihari sík Natura 2000 területén, Bakonszeg térségében” elnevezésű, elsősorban természetvédelmi indíttatású projektjének megvalósítását. A mintegy 190 millió forintos beruházás megvalósítását követi nyomon a március 20-án, Bakonszegen megnyitott fotókiállítás, amelynek anyagát csaknem két év fotódokumentációjából válogatták a TIVIZIG munkatársai.


Részletek >>
2013. május 29.


Befejeződött a bakonszegi természetvédelmi beruházás


A régi Alföld egyik igen értékes természetvédelmi területének helyreállításával megvalósult a legfontosabb cél: a védett és fokozottan védett madárfajok szaporodásának biztosítása. A beruházás 190 millió forintba került.


Részletek >>
2012. március 30.


Feltöltötték a Bakonszegi tározót


Március végére vízzel töltötték fel a bakonszegi 155 hektáros természetvédelmi területet. Befejeződtek ugyanis a Bakonszegi tározó II. ütemének munkálatai. Tavaly, az augusztusi munkakezdés után leengedték a tározó vizét, majd megkezdték az elhasználódott műtárgyak helyreállítását, felújítását. Március végére 1 millió 900 ezer köbméter vizet engedtek a Keleti-főcsatornából a tározóba, ezzel egyes részeken elérték a két méteres vízmélységet is.


Részletek >>
2011. augusztus 08.


Természetvédelmi beruházás a bakonszegi tározónál


A régi Alföld egyik értékes tájának helyreállításával megvalósul a legfontosabb cél, a területen élő védett madárfajok szaporodásának biztosítása. A beruházás mintegy 200 millió forintba kerül és 2013-ban fejeződik be.


Részletek >>
2011. augusztus 02.


Együttműködési megállapodás


Együttműködési megállapodást kötött a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a Bihar Természetvédelmi és Kulturális Értékőrző Közalapítvány.


Részletek >>