1 2 3 4

Hírek

2014. március 25.


Fényképeken a bakonszegi természetvédelmi beruházás


A TIVIZIG 2011. augusztus 11-én kezdte meg és 2013. május 15-én fejezte be a „Természet és élőhely védelmi kezelés a Bihari sík Natura 2000 területén, Bakonszeg térségében” elnevezésű, elsősorban természetvédelmi indíttatású projektjének megvalósítását. A mintegy 190 millió forintos beruházás megvalósítását követi nyomon a március 20-án, Bakonszegen megnyitott fotókiállítás, amelynek anyagát csaknem két év fotódokumentációjából válogatták a TIVIZIG munkatársai.


Részletek >>
2013. május 30.


Befejeződött a bakonszegi természetvédelmi beruházás


Szerző: MTI

Befejeződött Bakonszeg határában az Alföld egyik értékes természetvédelmi területének helyreállítása, a beruházás 190 millió forintba került, amelynek 85 százalékát az Európai Unió támogatása tette ki – közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) vezetője szerdán, a helyszínen tartott projektzáró tanácskozáson.

Részletek >>
2013. január 23.


Életre kelt a tározó…


Sikeres volt a beavatkozás a Bakonszegi tározónál. A „Természet és élőhely-védelmi kezelés a Bihari-sík Natura 2000 területén” tárgyú projektnek köszönhetően a kialakított költősziget növényzetmentes felszínei, a rajta kialakult tocsogók új típusú fészkelő és táplálkozóhelyet jelentenek a tározó területén. Ennek következtében a tározón korábban nem jellemző fajok jelentek meg, melyek között kiemelkedő természeti értéket képvisel például a fokozottan védett gólyatöcs fészkelése.


Részletek >>
2012. március 30.


Feltöltötték a Bakonszegi tározót


Március végére vízzel töltötték fel a bakonszegi 155 hektáros természetvédelmi területet. Befejeződtek ugyanis a Bakonszegi tározó II. ütemének munkálatai. Tavaly, az augusztusi munkakezdés után leengedték a tározó vizét, majd megkezdték az elhasználódott műtárgyak helyreállítását, felújítását. Március végére 1 millió 900 ezer köbméter vizet engedtek a Keleti-főcsatornából a tározóba, ezzel egyes részeken elérték a két méteres vízmélységet is.


Részletek >>
2011. október 20.


Folyik a rekonstrukció…


Jó ütemben haladnak a munkák a Bakonszegi tározónál. A "Természet- és élőhely-védelmi kezelés a Bihari sík NATURA 2000 területén" projekt keretében már befejeződött a be-, és leeresztő műtárgyak felújítása.


Részletek >>
2011. augusztus 12.


Természetvédelmi beruházás a Bakonszegi tározónál…


Dr. Kling István vízügyi helyettes államtitkár részvételével, 2011. augusztus 11-én kezdték meg a Bakonszegi tározó rekonstrukciójának kivitelezési munkáit. A régi Alföld egyik értékes tájának helyreállításával megvalósul a legfontosabb cél, a területen élő védett madárfajok szaporodásának biztosítása. A beruházás mintegy 200 millió forintba kerül és 2013-ban fejeződik be


Részletek >>